Drugi dan usposabljanja zaključen

Drugi dan usposabljanja zaključen

V sredo, 17. aprila 2019, je potekal drugi dan usposabljanja za »Usposobljeno osebo za delo z mladimi s posebnimi potrebami na področju športa«. Tokrat so se slušatelji srečali tudi s praktičnim delom.

Za uvod je poskrbel Andraž Jekovec s teorijo motoričnega razvoja oseb z motnjami v duševnem razvoju (OMDR) in razlago kako poteka razvoj osnovnih motoričnih vzorcev in razvijanje vseh komponent kondicije. Sledilo je delo v telovadnici, kjer so Andraž Jekovec, Damjan Kojzek in Nataša Trampuš Šeruga prikazali specifične praktične vaje za OMDR. Pri tem je potrebno precej inovativnosti in iznajdljivosti, kar so predavatelji predstavili tudi v praksi, slušatelji pa so se pri izvajanju vaj preizkusili tudi sami.

Po končanem praktičnem delu je Damjan Kojzek predaval še na temo samostojnosti, orientaciji v prostoru in spoprijemanju s spremembami, ki OMDR predstavljajo velik napor. Slušatelje je seznanil z načini reševanja problemov, ter razložil, kako OMDR predstaviti skrb za opremo in pravilno ravnanje s sredstvi.

novice
Previous reading
Metode in didaktika oseb z motnjami v duševnem razvoju
Next reading
Izobraževanje za usposobljeno osebo za delo z mladimi s posebnimi potrebami